ΕΛΤΑ: Δύο ίδιες μελέτες, με δύο διαφορετικούς αριθμούς

Εσείς τι πιστεύετε πως έκαναν στις Βρυξέλλες όταν διαπίστωσαν πως τα ΕΛΤΑ, με την ίδια μελέτη, της ίδιας εταιρείας συμβούλων, ζητούσαν – με διαφορά λίγων μηνών – τρεις φορές μεγαλύτερη κρατική ενίσχυση για την καθολική υπηρεσία;

Το απίστευτο της υπόθεσης με την καθολική υπηρεσία, που είχε προκαλέσει και την παρέμβαση της Κομισιόν, είναι ότι τα ΕΛΤΑ, επί προηγούμενης διοίκησης, ανέθεσαν σε εταιρεία συμβούλων να υπολογίσει το κόστος της. Η πρώτη μελέτη προσδιόρισε το κόστος κοντά στα 15 εκατ. ευρώ, αλλά τα ΕΛΤΑ λίγους μήνες μετά ανέθεσαν, στην ίδια εταιρεία, νέα μελέτη με το ίδιο αντικείμενο. Με τη νέα μελέτη, το κόστος της καθολικής υπηρεσίας εκτοξεύονταν στα 50 εκατ. ευρώ ετησίως, συμπέρασμα που δεν πήραν και τόσο στα σοβαρά στις Βρυξέλλες.

Ετσι τελικά η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην απόφαση να καταβληθούν για το μεταβατικό διάστημα που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα 15 εκατ. ευρώ ετησίως που αναφέρονταν και στην πρώτη μελέτη της εταιρείας συμβούλων. Και κατέθεσε σήμερα σχετική τροπολογία.

Τι είναι η καθολική υπηρεσία; Η υποχρέωση ενός παρόχου να παραδίδει επιστολές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

This entry was posted in Δημόσιο, Διαφθορά and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε