Η ΔΗΜΑΡ και η Ζωηρού

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσεται η στάση της Αννας Ζωηρού η οποία διορίστηκε στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) την περίοδο της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, έπειτα από πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη. Παρά το γεγονός πως ζητήθηκε από την κα Ζωηρού να παραιτηθεί προκειμένου να αντικατασταθεί από εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), που στηρίζει σήμερα την κυβέρνηση, η στενή συνεργάτης του κ. Καρατζαφέρη αρνήθηκε.
Μάλιστα στηρίζει τη στάση της στον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος προβλέπει πως αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. πριν από τη λήξη της (τριετούς) θητείας τους «επιτρέπεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου, μόνο για σπουδαίο λόγο αναγόμενο στην άσκηση των καθηκόντων τους». Επειδή δεν κάνει απολύτως τίποτα, δεν υπάρχει και λόγος αντικατάστασης που να συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων της! Υπενθυμίζεται πως η Αννα Ζωηρού έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ακινήτων ΜΙΡΙΜ στις Κάννες, είχε κλείσει δωμάτιο στο πολυτελές ξενοδοχείο Ριτς Κάρλτον. Το Ταμείο είχε στείλει αντιπροσωπεία στη συγκεκριμένη έκθεση η οποία επέλεξε ως τόπο διαμονής το πολυτελές ξενοδοχείο.
Για να καλύψει τις απαιτήσεις της ΔΗΜΑΡ, η κυβέρνηση προχώρησε, με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στην αύξηση του αριθμού των μελών στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ από πέντε σε έξι. Στα έξι μέλη του Δ.Σ. πρέπει να προστεθούν και οι δύο εκπρόσωποι των δανειστών (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Ευρωπαϊκής Ενωσης). Οι πιέσεις για την παραίτηση της κας Ζωηρού, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις σημερινές ισορροπίες στον κυβερνητικό συνασπισμό, συνεχίζονται. Μέχρι να παραιτηθεί, η νέα διοίκηση του Ταμείου – υπό τους κ.κ. Τ. Αθανασόπουλο και Γ. Εμίρη – έχει ανάγκη την ψήφο της. Επειδή το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ δεν συνεδρίασε το τελευταίο τετράμηνο εκκρεμούν δεκάδες αποφάσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση η οποία θα είναι μαραθώνια.

Advertisements
This entry was posted in Ιδιωτικοποιήσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s